2012. december 15., szombat

Rakott csirkemell, rizsgombóc...

Ünnepi vacsi

Rakott csirkemell rizsgombóccal, csicseriborsó krémmel








Hozzávalók a husihoz: 

1/2 kiló csirkemell
1 doboz bacon szalonna
1 fokhagyma
3 szem gomba
1dl tejföl
1 tojás
só és bors, bazsalikom

A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, majd fűszerezzük. Hőálló tálat kibélelünk fél csomag baconnel, hogy be tudjuk majd csomagolni a tartalmat, aztán rápakoljuk a husi felét. Erre a rétegre jön a gomba és a fokhagyma, majd a tejföllel kikevert tojás. A következő réteg a maradék husi és a maradék baconnel illetve a husi alá temetettek kilógó kis darabkáival bebugyoláljuk. Előmelegített sütőben addig pároljuk fedő vagy fólia alatt, amíg a késsel nem tudjuk átszúrni. Amint megfőtt, levesszük a fedőt vagy fóliát és megpirítjuk a tetejét. 

Rizsgombóc:

25 dkg rizs
15 dkg füstölt sajt
1 tojás
só, bors
búzakorpa és étolaj

A rizst előfőzöm, majd jól lehűtöm és hozzáadom a tojást, a fűszereket, majd belereszelem a sajtot. A masszát jól elkeverem és közepes méretű gombócokat formálok, melyeket belegörgetek egy kis búzakorpába. Forró olajban kisütöm. A külseje ropogós, a belseje finom puha lesz. 

A csicseriborsót megfőzöm, vagy ha konzervvel dolgozom, akkor leszűröm a levét.  Fokhagymát, csilit és teszek hozzá, egy fél deci vízzel összemixelem botmixerrel. Amikor egyneművé válik akkor lehet kóstolgatni és ízlés szerint még ízesíteni.

0 megjegyzés: