2015. január 5., hétfő

Vörösboros vaddisznóragu

Vörösboros vaddisznóragu






Hozzávalók:

  • 1 kg vaddisznó apróhús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg gomba
  • 2 dl vörösbor (Takler-féle szekszárdi kékfrankos)
  • bors
  • szegfűbors
  • borókabogyó
  • rozmaring 
  • 1 púpos kanál tk liszt
Elkészítés: 

A vadhúst előkészítjük, jól megmossuk. A hagymákat üvegesre pároljuk, majd a hússal, fűszerekkel jól összefőzzük. Amikor már elfőtte az utolsó levét, akkor adjuk hozzá a gombát és a vörösbort. Amikor az alkohol kiforrt belőle, akkor 1 dl vizet kikeverem a liszttel és a ragúhoz öntöm. Összefőzöm és párolt rizzsel tálalom.


0 megjegyzés: