2015. február 9., hétfő

Négy sajtos-sonkás tészta

Négy sajtos-sonkás tészta


 Hozzávalók: 
  • 1 csomag durum tészta
  • 15 dkg gépsonka
  • 1 db kápia paprika
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg chedaar sajt
  • 15 dkg trappista sajt
  • 10 dkg gouda sajt
  • 5 dkg márványsajt
  • só, bors
  • 1 evőkanál keményítő
Elkészítés: 

A tésztát főzzük félkészre. Úgy roppanjon, amikor leszűrjük. A tejszínt melegítsük fel a sajtokkal, kivéve a trappistát, majd a keményítőt kevés hideg vízzel keverjük el és adjuk a sajtokhoz. Vigyázzunk, mert a sajtok más-más sósságúak, így nem biztos, hogy kell plusz só bele, sőt, lehetséges, hogy kevés vízzel fel kell önteni. A szósszal nyakon öntjük a tésztát és jól átforgatjuk benne, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és paprikát, majd kevés trappistával megszórjuk és mehet a sütőbe 15 percre. 




0 megjegyzés: