2014. április 15., kedd

Eperkoch

Eperkoch


Hozzávalók:
  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre tej
  • 1 bögre víz
  • 1/2 vanília rúd
  • 8 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 4 kupak édesítőszer
  • 50 dkg eper
  • 2 evőkanál keményítő
Elkészítés:

A rizst megmossuk, majd egy csipet sóval, vaníliával, tejjel és a vízzel feltesszük főni. Amikor megpuhult hozzáadom a vajat, aztán lehűtjük. A tojásokat kettéválasztjuk és az édesítővel felverjük. Mehet bele a sárgája és a kihűlt tejberizs. Tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a masszát. A tetejére 3-4 szem apróra  vágott epre dobunk és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. A maradék epret édesítővel 2 dl vízzel felfőzzük és keményítővel besűrítjük Csorgassuk rá a kész sütikére. :)
 






0 megjegyzés: