2015. március 1., vasárnap

Stefánia vagdalt finom főzelékkel vagy majonézes zöldségekkel

Stefánia vagdalt finom főzelékkel vagy majonézes zöldségekkel







 Hozzávalók:
  • 1/2 kg darált lapocka
  • 1 db nyers tojás
  • 4 db főtt tojás
  • 1 db beáztatott zsemle vagy kifli
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 kg zöldborsó
  • 1 szál sárgarépa
  • 1/2 kg zöldbab
  • 2 szem alma
  • 1 dl tej
  • majonéz
  • tejföl
  • só, bors, petrezselyem, piros paprika
  • citromlé

 Elkészítés:

 A húst, apróra vágott hagymákat, kinyomkodott zsemlét, sót, borsot, petrezselymet, nyers tojást, paprikát jól összedolgozzuk. Egy sütő edény aljára kevés zsiradékot teszünk, majd a fasírt felét beletesszük rá tesszük a főtt, egész tojásokat, és beburkoljuk a maradék fasírttal, kis dombságot formálunk belőle. :) Fóliával lefedve 20 percig sütjük, majd fólia nélkül még 10 percig pirítjuk.

A főzelékhez a borsót annyi vízben felteszem főni, amennyi épp elfedi, hozzáadom a felaprított répát és puhára párolom. Sózom, kicsit édesítem. Besameles rántást készítek: vajon lisztet zsemleszínűre pirítok és tejjel felöntve sűrűre főzöm. A borsóhoz adom, főzelék állagúra főzöm.

A zöldségeket megpárolom, az almát hozzájuk kockázom (ezt nyersen adom hozzá). A majonézt kevés tejföllel, sóval és borssal kikeverem, édesítem, kicsit citromlével savanyítom és a zöldségeket összekeverem vele.
















0 megjegyzés: