2015. július 24., péntek

Spenótos-csirkés-tejszínes tészta

Spenótos-csirkés-tejszínes tészta



Hozzávalók:
  • 1/2 kg csirkemell filé
  • 1 csomag tk tészta
  • 2 dl tejszín
  • 25 dkg friss spenót
  • só, bors, szerecsendió
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:

A spenótot annyi vízben feltesszük főni, amennyi ellepi, amikor megpuhult 1 dl vizet hagyunk rajta és összeturmixoljuk. A pépet összeforraljuk keményítővel elkevert tejszínnel, fűszerekkel és a durvára vágott fokhagymával. Sűrűre főzzük. A csirkemellet kockára vágjuk és vajon pirosra pirítjuk, fűszerezzük és a spenóthoz adjuk. Kifőtt tésztával összekeverjük és reszelt füstölt sajttal tálaljuk. 

0 megjegyzés: