2013. május 26., vasárnap

Epres finomságok télire

Eperdzsem





Hozzávalók:
  • 1 kiló friss eper
  • xilit
  • dzsemfix
Elkészítés:

Az epret frissen leszedjük és megmossuk, majd szeletekre vágjuk. Egy edénybe összekeverjük a xilittel és a dzsemfix-szel. Felforraljuk és még melegen a kimosott üvegekbe töltögetjük. Fóliázzuk és erősen rácsavarjuk a tetőt. Fejtetőre fordítva hűtjük 20 percig.


Eper- rebarbara dzsem

Hozzávalók:

  • 1 kiló friss eper
  • xilit
  • dzsemfix
  • 4 szál rebarbara
Elkészítés:

 A fentiekhez hasonló módon előkészítem az epret és a rebarbarát. Kicsit több xilit kell bele, mert elég savanykás a rebarbara. Összefőzzük a dzsemfix-szel és mehet üvegekbe. 

Eper- banán dzsem

Hozzávalók:

  • 1 kiló eper
  • 2 nagyobb banán
  • xilit
  • dzsemfix
Elkészítés: 


 Ugyanúgy mint a rebarbarás verziót, csak kevesebb xilittel, mert a banán eléggé megédesíti a dzsemet.

Fogyasztás: Felbontás után a hűtőben tároljuk, vajas pirítósra kenjük, mellé tejecskét szürcsöljünk és élvezzük a reggeli napsütést. 


0 megjegyzés: