2013. november 24., vasárnap

Házi ravioli

Házi ravioli




Hozzávalók:

  • 50 dkg tk liszt
  • 2 db tojás
  • 1 dl víz
  • 50 dkg darált pulykamell
  • szárított medvehagyma, só, bors, bazsalikom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 doboz sűrített paradicsom
Elkészítés:

A tojásokat elkeverem 1 dl vízzel, és kemény tésztát gyúrok a lisztből. 20 percig pihentetjük. Addig elkészítjük a tölteléket: a húst megpirítjuk egy kevés olajon, majd fűszerezzük: medvehagyma, fokhagyma, bazsalikom, só, bors, 2 gerezd fokhagyma. Amikor már félig megfőtt, akkor levesszük a tűzről. A tésztát vékonyra kinyújtjuk és négyzeteket vágunk fel. A közepére ráhalmozunk egy kiskanál húst, félbehajtjuk, hogy háromszög formát vegyen fel, és villával perforáljuk a szélét. Forró sós, olajos vízben kifőzzük. A vöröshagymát apróra vágunk, és egy kevés zsiradékon megfuttatunk, mehet rá a paradicsom és a fűszerekkel összefőzzük. Ha kell sózzuk, édesítjük. Reszelt sajttal, forrón tálaljuk. 


0 megjegyzés: