2014. január 27., hétfő

Köröm pörkölt bográcsban

Köröm pörkölt bográcsban
(-10 fokban)





Hozzávalók:

  • 1 kg tisztított, darabolt sertés köröm
  • 1 kg sertés comb 
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokagyma
  • zöld hegyes erős paprika
  • 1 nagy szem paradicsom
  • egy kis olaj vagy kacsazsír
  • só, bors, fűszerpaprika
  • víz
Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, paradicsomot a zsiradékon megfuttatom, mehet bele a darabolt köröm, majd kevés vizet öntök alá, előpárolom. Mehet bele a só, bors, fűszerpaprika. Amikor már nem olyan kemény a bőr, akkor mehet bele a feldarabolt comb hús. Felöntjük vízzel, hogy ellepje, és lassú tűzön főzzük. Türelmesen.:) Amikor elfőtte a levét újra és újra felöntjük. Akkor jó a köröm, ha leomlik a húsról, ezért  legalább 3 órán keresztül, lassan kell főzni.

0 megjegyzés: