2014. június 9., hétfő

Epres puffancs

Epres puffancs


Hozzávalók: 
  • 20 dkg xilit
  • 30 dkg tk liszt
  • 10 dkg puha vaj
  • 25 dkg túró
  • 4 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/2 vanília rúd magja
  • 25 dkg eper
  • citromhéj
Elkészítés:

A vajat felolvasztom, majd a tojásokkal habosra verem. Hozzáadagolom a xilitet, a majd a sütőporral elkervert lisztet, túrót, tejet. Vaníliát és a citromhéjat is hozzáadjuk, aztán végezetül hozzákeverjük a megtisztított, felkockázott epret. Muffin formába öntjük és mehet a sütőbe kb. 25 percre (tűpróbáig). Másnaposan is tökéletesen puha és finomságos. 

0 megjegyzés: