2014. június 3., kedd

Répatorta mascarpone sajtkrémmel

Répatorta mascarpone sajtkrémmel



Hozzávalók: 
  • 2 db tojás
  • 30 dkg reszelt sárgarépa
  • 1,5 dl olaj
  • 20 dkg xilit
  • 75 gramm durvára aprított dió
  • 175 gramm tk liszt
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt gyömbér
Krémhez:

  • egy nagy doboz tejföl
  • xilit
  • 1/2 citrom leve
Elkészítés:

A sárgarépát megpucoljuk, majd  kis lyukú reszelőn lereszeljük. A diót durvára daráljuk összekeverjük a répával. Az egész tojásokat fehéredésig verjük a xilittel, majd lassan hozzáadagoljuk az olajat. Összekeverjük óvatosan a répás keverékkel. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fűszereket összekeverjük. Majd lassan hozzáadagoljuk a répás masszához. Kuglóf formába öntjük, majd tűpróbáig sütjük közepes lángon. 

A krémhez: A doboz tejfölt egyben kiszedjük egy mikrózható tálba, 1,5 percig betesszük a mikróba. Aztán egy konyharuhával bélelt, lecsöpögős edénybe öntjük, hagyjuk kb.2-3 órára kicsöpögni belőle a savót. Amikor lecsöpögött, akkor mehet hozzá a xilit és a citromlé. 

0 megjegyzés: