Répatorta mascarpone sajtkrémmel
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 30 dkg reszelt sárgarépa
- 1,5 dl olaj
- 20 dkg xilit
- 75 gramm durvára aprított dió
- 175 gramm tk liszt
- 1,5 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt gyömbér
Krémhez:
- egy nagy doboz tejföl
- xilit
- 1/2 citrom leve
Elkészítés:
A sárgarépát megpucoljuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük. A diót durvára daráljuk összekeverjük a répával. Az egész tojásokat fehéredésig verjük a xilittel, majd lassan hozzáadagoljuk az olajat. Összekeverjük óvatosan a répás keverékkel. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fűszereket összekeverjük. Majd lassan hozzáadagoljuk a répás masszához. Kuglóf formába öntjük, majd tűpróbáig sütjük közepes lángon.
A krémhez: A doboz tejfölt egyben kiszedjük egy mikrózható tálba, 1,5 percig betesszük a mikróba. Aztán egy konyharuhával bélelt, lecsöpögős edénybe öntjük, hagyjuk kb.2-3 órára kicsöpögni belőle a savót. Amikor lecsöpögött, akkor mehet hozzá a xilit és a citromlé.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése