2014. június 9., hétfő

Natúr sertésszelet, grízgombóc és meggyszósz

 Natúr sertésszelet, grízgombóc és meggyszósz



Hozzávalók:
  • 1/2 kg sertés hús (nálam most comb szeletek voltak)
  • 1/2 kg magozott meggy 
  • 1 evőkanál tápióka keményítő
  • 1 bögre tk gríz (drogériában lehet kapni)
  • egész fahéj
  • 3 evőkanál xilit
  • só, bors, rozmaring 
Elkészítés:

A húst előző este bepácoljuk: só, bors, rozmaring. Aztán másnap serpenyőben elkezdjük párolni, amikor jól átpuhult akkor zsírjára pirítjuk. A grízt kevés olajon megpirítjuk és felöntjük vízzel, puhára pároljuk. A meggyet a fahéjjal, xilittel és egy pici vízzel fel tesszük főni, a keményítőt kikeverjük hideg vízzel és a meggyhez adagoljuk. Üvegesedésig főzzük. 

0 megjegyzés: