2013. július 9., kedd

Lecsós húsgombócok

Lecsós húsgombócok





Hozzávalók:

  • 3 szem tv paprika
  • 2 szem paradicsom
  • fél erőspaprika
  • 2 fej hagyma
  • 1 fokhagyma
  • bors
  • törött paprika
  • fél kg darált hús
  • fehér bors
  • árpaliszt 
  • 2 tojás
  • bulgur
  • petrezselyem
  • bő olaj a sütéshez
Elkészítés:

1 fej hagymát üvegesre pirítok, majd rá a felvágott paprika és paradicsom, összesütöm, sózom, borsozom. A végén ráütök egy egész tojást.  A darált húsból, maradék hagymákból,  tojásból és a fűszerekből húsgombócot gyúrok, egy kevéske árpaliszttel  fogatom meg. Bő olajban kisütöm. Köretnek bulgurt párolok sós vízben.


0 megjegyzés: