2013. július 29., hétfő

Paprikás-hagymás nudlik

Paprikás-hagymás nudlik




Hozzávalók:

  • 2 db közepes nagyságú krumpli
  • 2 db tojás
  • liszt (tk rozsliszt), amennyit felvesz
  • 1 fej hagyma
  • kis mangalica zsír
  • pirospaprika
Elkészítés: 

A krumplit sóban-vízben nagyon puhára főzöm, majd leszűröm és még melegen áttöröm. Hagyom kézmelegre hűlni, majd belekeverem a tojásokat, a lisztet lassan adagolom hozzá, amíg gyúrható nem lesz. Kinyújtom és kis hurkákat gyúrok belőle, majd mehetnek a lobogó vízbe (amibe NEM teszünk sót!) Ha feljön a víz tetejére, onnan számítva 5-6 perc és kész. A hagymát kevés zsíron megfuttatom, paprikázom és belehempergetem a nudlikat. Ha kell akkor után sózom. Egy kis tejfölt a végén még el tudok képzelni rá.:) 

0 megjegyzés: