2014. február 18., kedd

Diétás paradicsomos káposzta

Diétás paradicsomos káposzta sült oldalassal



Hozzávalók a káposztához:
  • 70 dkg fejes káposzta
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 l házi paradicsomlé 
  • só, egész bors, xilit
Hozzávalók az oldalashoz:

  • 70 dkg oldalas
  • só, bors, pirospaprika
Elkészítés:

A hagymát apróra szeljük és a felcsíkozott káposztával együtt kb. 3 dl vízzel, fűszerekkel fel tesszük főni. Amikor félig megpuhult, akkor öntjük hozzá a paradicsomlevet, ha kell édesíthetjük xilittel. Amikor teljesen kész, akkor egy adagot kiveszünk és botmixerrel pépesítjük. Saját magával sűrűsítjük. A húst fűszerezzük és kb. 3 dl vizet öntünk a tepsi aljába, aztán mehet rá a hús, alufóliával letakarva 40 percig pároljuk majd fóliát levéve pirosra pirítjuk. 












0 megjegyzés: