2014. március 26., szerda

Hűtőben kelt aranygaluska

Hűtőben kelt aranygaluska




Hozzávalók:
  • 2 tojás sárgája
  • 1/2 kg tk liszt
  • 1 csomag élesztő
  • 2 teáskanál barnacukor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 4 evőkanál xilit
  • 25 dkg darált dió
  • 5-6  szem egész dió
  • 2 dl tej
Sodóhoz:
  • 1 liter tej
  • 1 csomag vaniliás pudding
  • édesítőszer (xilit és stevia vegyesen)
  • 20 dkg vaj
  • vanilia aroma
Elkészítés: 

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszutáljuk, mehet bele a tojássárgája és az olvasztott vajat, sót és a kovászt is hozzákeverjük. Jól összedagasztjuk annyi  langyos tejjel, amennyit felvesz. Hűtőbe tesszük a kelesztőedénybe és egész éjszaka kelesztjük. Reggel (hajnalban nálam) kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kókuszolajjal kikent tortaformába tesszük a galuskákat, majd egy réteg xilites darált dióval megszórjuk. Kevés vajat szelünk rá, majd újra rétegezzük. Legvégül az egész diót is rátesszük. Kicsit meleg helyen még kelesztjük és kb. 35-40 perc alatt közepes lángon készre sütjük. A sodóhoz készítünk egy laza pudingot, belekeverjük a vajat és az aromát, majd a galuskára öntjük.


0 megjegyzés: