2014. március 20., csütörtök

Szicíliai húsgombócok

Szicíliai húsgombócok


 Hozzávalók:
  • 50 dkg darált csirkehús (vagy pulyka)
  • só,bors, oreganó, bazsalikom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 liter paradicsomlé
  • olasz fűszerkeverék
  • kókuszolaj
  • tk lisztből készült tészta

 Elkészítés:

A csirkehúst fűszerezzük és apró golyókat formálunk, forró kókuszolajban mindkét oldalát elősütjük. Lecsöpögtetjük. A hagymát kevés maradék kókuszolajon üvegesre pároljuk, majd felöntjük a paradicsomlével. Fűszerezzük, belereszeljük a fokhagymát. Beletesszük a golyókat és együtt készre pároljuk, ha nem sűrűsödik be teljesen, akkor kevés keményítőt keverjünk hozzá. Főzzünk ki hozzá tésztát és reszeljünk rá parmezánt.



0 megjegyzés: