2014. március 10., hétfő

Túrógombóc, a tökéletes

Túrógombóc, a tökéletes 



Hozzávalók:

  • 1/2 kg túró
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál teljes kiőrlésű búzadara
  • 1/2 tábla étcsokoládé
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 3 evőkanál xilites őszibarack lekvár
  • 6 pötty stevia
  • búzakorpa
Elkészítés:

A túrót elkeverem a tojásokkal és a búzadarával, sózom és 1 órára a hűtőbe teszem.  A csokit apróra vágom, majd amikor formázom a gombócot, egy darabkát a közepébe teszek, aztán mehet a forró vízbe. Miután feljött és kicsit úszott a vízen, kiszedem, lecsöpögtetem. A korpát megpirítom zsiradék nélkül, majd a gombócokat belehempergetem. A tejfölt kikeverem a lekvárral és a steviával. Kicsit megmelegítem, de ne forrjon. A gombócokra locsolom. :) 








0 megjegyzés: