2014. március 30., vasárnap

Mogyorós Pillangókeksz csokikrémmel töltve (liszt és cukormentes változat)

Mogyorós Pillangókeksz csokikrémmel töltve (liszt és cukormentes változat)










Hozzávalók:
  • 25 dkg darált mogyoró
  • 10 dkg darált dió vagy mandula
  • 25 dkg darált xilit
  • 1 tojás sárgája
  • vanília aroma
Csokikrémhez:
  • 1/2 tábla 75%-os étcsokoládé
  • 1,5 dl tejszín

Elkészítés:

A mogyorót, diót, xilitet összedaráljuk, majd összedolgozzuk a tojássárgájával és az aromával. Jó fél órára a  hűtőbe tesszük, közben a csokikrémhez gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét és hozzákeverjük a szoba hőmérsékletű tejszínt. A mogyorós masszát vékonyra nyújtjuk, pillangós kiszúróval kiszaggatjuk, kb 10 percre sütőbe tesszük, majd mikor kisült, akkor megkenjük a csokimasszával és összeragasztjuk kettesével. Sokáig elállna... ha nem falnánk fel egyből. :D 

0 megjegyzés: