2014. július 7., hétfő

Málnás-vaniliás pite

Málnás-vaniliás pite


 Hozzávalók a tésztához:
  •  35 dkg tk liszt
  • 20 dkg vaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 10 dkg xilit
  • 1 db tojás
  • 1 citrom héja és leve
  • 1 csomag sütőpor
Töltelékhez:
  • 25 dkg tejföl
  • 2 db tojás
  • 20 dkg xilit 
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 1 vanília rúd kikapart magja
  • 50 dkg málna (vagy más bogyós gyümölcs)

 Elkészítés:

A lisztet keverjük el a sütőporral, majd a vajjal morzsoljuk szét, ezután jöhet hozzá a többi alapanyag és formázzunk belőle cipót. Addig amíg a töltelék készül tegyük a hűtőbe. A tojásokat verjük kemény habbá a xilittel és adagoljuk hozzá a többi alapanyagot. Egy sima masszát kapunk. A hűtőben lévő tésztát nyújtsuk és helyezzük piteformába. A vaníliás tölteléket öntsük a közepére, majd dobjuk rá a gyümölcsöt. Tegyük a sütőbe és közepes hőfokon süssük tűpróbáig.







0 megjegyzés: