2014. július 7., hétfő

Ropogós csirkeszárny és cukkini sült sajtgolyóval és kapros mártogatóssal

Ropogós csirkeszárny és cukkini sült sajtgolyóval és kapros mártogatóssal




 Hozzávalók:
  • 1/2 kg csikeszárny
  • 1 közepes nagyságú cukkini
  • 25 dkg sajt (edami vagy trappista)
  • tk liszt
  • 4 tojás
  • só, bors,  kakukkfű
  • 2 dl joghurt
  • kapor
  • 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:

A csirkeszárnyat feldarabolom (kicsi comb és középső rész- a szárnyavége megy a fagyasztóba leves alapba jó lesz még). Fűszerezem sóval, borssal, kevés kakukkfűvel. A cukkinit megmosom és feldarabolom cm-es szeletekre. Lisztbe majd felvert tojásba és újra lisztbe mártom a húsokat, majd a zöldséget. A sajtot lereszelem, adok hozzá 2 tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz. Kis gombócokat formálok belőle és forró olajban ezt is kisütöm. A mártogatóshoz a joghurtot kikeverem sóval, borssal kevés kaporra és belereszelem a fokhagymát.




0 megjegyzés: