2014. július 9., szerda

Őszibarackos gombóc fahéjas édestejföllel

Őszibarackos gombóc fahéjas édestejföllel


Hozzávalók: 
  • 1/2 kg burgonya
  • 1 egész tojás
  • 1/2 bögre tk gríz
  • 2 bögre tk liszt
  • 1 bögre búzakorpa
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 3 evőkanál xilit
  • 1/2 kg őszibarack
  • fahéj
Elkészítés:

A burgonyát héjastól megfőzzük majd jól átnyomjuk, hagyjuk kihűlni. Ha már kézmeleg, akkor mehet bele a tojás és a gríz + liszt (kb. 2 bögrényit vett fel az én tésztám). Gyúrható tésztát készítünk belőle, majd kb. 1 cm vékonyra kinyújtjuk. A barackokat falat nagyságúra vágjuk és lecsöpögtetjük a levét. A tésztát négyzetekre vágjuk, majd egy szem barackot teszünk rá, megszórjuk fahéjjal és egy kis xilittel. Majd becsomagoljuk és gombócot formálunk belőle. Forró vízben kifőzzük és korpába forgatjuk. A tejfölt egy edényben összefőzzük a maradék xilittel és kevés fahéjjal. Együtt tálaljuk. 


0 megjegyzés: