2014. május 19., hétfő

Gombapörkölt és rozmaringos csirke

Gombapörkölt és rozmaringos csirke 


Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkecomb filé
  • só,bors, őrölt rozmaring
  • 80 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál tk liszt
  • fűszerpaprika
  • 1 zöldhagyma zöldje
  • kacsazsír


Elkészítés:

A húst sózzuk, fűszerezzük borssal, rozmaringgal. Majd egy kevés kacsazsíron lassú tűzön pirosra sütjük mindkét oldalát. A gombát megpucoljuk, a hagymát apróra vágjuk. Pörkölt alapot készítünk (én azon a zsiradékon futtattam meg a hagymát, amiben a hús pirult), amibe a felszeletelt gombát beleöntjük, puhára pároljuk. A tejföllel és a liszttel, némi vízzel habarást készítünk és a gombához adjuk. Fűszerezzük sóval, borssal.

Köret: tejfölös nokedli készült hozzá. Annyi a különbség, hogy 4 tojáshoz 2 dl tejfölt keverek, ehhez adom a tk lisztet. A tk liszt kívánja a tejes/savanyú dolgokat. :)









0 megjegyzés: