2014. május 22., csütörtök

Rakott palacsinta

Rakott palacsinta



Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 4 szem alma
  • 7 dl tej
  • 3 dl víz
  • xilit
  • tk liszt
  • diétás sárgabarack lekvár
  • kakaópor
  • fahéj
  • túró
  • tejföl
  • olaj
Elkészítés:

A tojásokat, a tejet, kevés xilitet elkeverek, hozzáadagolom a lisztet, amíg palacsintatészta sűrű állagot nem kapok. Kevés olajat löttyintek hozzám, csipet só és mehet a sütés. A palacsinták közé különböző rétegeket teszünk. Készítettem: tejföllel kikevert túrót, fahéjas-xilites almát (vékony szeleteket), sárgabarackot, kakaó-xilit. Végül az utolsó réteg tetejére xilittel elkevert tejföl került. Bedugtam a sütőbe 10 percre és már kész is. :) 

0 megjegyzés: