Mediterrán ízekkel töltött csirkemell és comb
Hozzávalók:
- 2 db egész csirkecomb bőröstől
- 1 egész csirkemell
- 1 db bébi cukkini
- 1 szem paradicsom
- fél fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- friss bazsalikom
- csipet sáfrányos szeklice
- só, bors
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg fekete olajbogyó
- 1 dl rosé bor
A cukkinit, hagymákat, paradicsomot, cukkinit, olajbogyót nagyon apróra ledaráljuk, összedolgozzuk a fűszerekkel. A sajtot is apróra vágjuk, hozzákeverjük. A csirkét megmossuk, sózzuk, majd a combok alá töltjük a keveréket. Egy szelet mellet alufóliába rakok, rá a keverékből egy kicsit és rá egy újabb szelet, betakarom a fóliával. Tepsibe teszem, alá öntöm a bort és fólia alatt párolom 20 percet, majd 10 perc alatt megsütöm. Köretnek mellette sült hagymás burgonyát vagy sáfrányos rizst tettem.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése