2013. augusztus 22., csütörtök

Mediterrán ízekkel töltött csirkemell és comb

Mediterrán ízekkel töltött csirkemell és comb


Hozzávalók:

  • 2 db egész csirkecomb bőröstől
  • 1 egész csirkemell
  • 1 db  bébi cukkini
  • 1 szem paradicsom
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • friss bazsalikom
  • csipet sáfrányos szeklice
  • só, bors
  • 10 dkg  füstölt sajt
  • 10 dkg fekete olajbogyó
  • 1 dl rosé bor
Elkészítés:

A cukkinit, hagymákat, paradicsomot, cukkinit, olajbogyót  nagyon apróra ledaráljuk, összedolgozzuk a fűszerekkel. A sajtot is apróra vágjuk, hozzákeverjük. A csirkét megmossuk, sózzuk, majd a combok alá töltjük a keveréket. Egy szelet mellet alufóliába rakok, rá a keverékből egy kicsit és rá egy újabb szelet, betakarom a fóliával. Tepsibe teszem, alá öntöm a bort és fólia alatt párolom 20 percet, majd 10 perc alatt  megsütöm. Köretnek mellette sült hagymás burgonyát vagy sáfrányos rizst tettem.


0 megjegyzés: