2013. augusztus 12., hétfő

Pikáns sertés oldalas svéd gombasalátával és pirított zöldségekkel

Pikáns sertés oldalas svéd gombasalátával és pirított zöldségekkel







Hozzávalók a húshoz:
  • 1 kg sertés oldalas
  • 2 teáskanál mustár
  • 2 teáskanál cukormentes ketchup
  • só, bors, kakukkfű, őrölt paprika
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 2 dl rosé bor
A húst megmossuk, lecsepegtetjük majd a fűszerekkel jól összekeverjük. 20-30 percet pácoljuk, majd mehet a sütőbe alufóliával letakarva. 2 dl vizet és a bort aláöntjük, úgy abáljuk. Amikor megpuhult, akkor levesszük a fóliát. 




Hozzávalók a gombához:
  • 1 doboz konzerv gomba 
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb konzerv sűrített paradicsom
  • só, bors, babérlevél
A hagymákat felaprítjuk, kis olajon megfuttatjuk. A gombát leszűrjük és kicsit megpirítjuk. Fűszerezzük, majd ráöntjük a paradicsomot, és kb. 1 dl vizet. Összefűzzük, hogy jó sűrűvé váljon. 

Hozzávalók a zöldségekhez:

  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehér répa
  • 1 db karalábé
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 dl rosé bor
  • só, fehér bors, kakukkfű
Kevés olajon megfuttatjuk a zöldségeket, majd fűszerezzük és alá öntjük a bort. Lassan megpároljuk, amint elfőtte a levét kicsit megpirítjuk a maradék olajon. 




0 megjegyzés: