Tegnap megfőztem életem első spenótfőzelékét. Én, személy szerint, nem rajongok érte, valahogy túl zöld, de a kedves párom kérte, és én teljesítettem a kérését.
Spenót főzi Viki-módra
Hozzávalók:
- 1 doboz mirelit spenót
- 1 doboz főzőtejszín
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 kanál rozsliszt
- pici vaj
A rozslisztet megfuttatom a vajon, beleöntöm a tejszín felét, majd a fagyott spenótot felmelegítem benne, bele a zúzott fokhagymát, ízesítettem sóval, petrezselyem zöldjével és pici borssal. A maradéktejszínt akkor adtam hozzá, amikor teljesen kiolvadt, összefőztem és tálaltam.
Feltétvariációk: tükörtojás, főtt tojás, virsli, debreceni
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése