2013. február 20., szerda

Szekszárdi ragu

Szekszárdi ragu




"Szekszárdon születtem. Színésznőt szerettem." Mondja Babits Mihály. Nos az első mondat rám is igaz.:) Ezért most közkinccsé teszem az egyik kedvenc, gyorsan elkészíthető ételünket.

Hozzávalók:
  • 5 dkg apróra vágott szalonna
  • 1/2 kg pulyka apró hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • majoranna
  • bors
  • 1 kiskanál piros paprika (elhagyható)
  • 2 teáskanál mustár
  • 4 db főtt tojás

A szalonna alá kis vizet teszünk, üvegesre pároljuk, majd egy kevés olívával zsírjára pirítjuk. Rá a kockára vágott vöröshagyma, rátörjük a fokhagymát és a csíkokra vágott husit. Fűszerezzük sóval és borssal. Majd puhára főzzük. Ha a hús puha akkor a főtt tojást belekarikázzuk, majd összefőzzük.

Párolt krumplival vagy rizzsel tálaljuk.

0 megjegyzés: