Bolognai borda
Hozzávalók a húshoz avagy a vasárnapról maradt rántott húst használd fel:
- 4 szelet rántani való hús (szinte bármi jó)
- 2 tojás
- zabpehelyliszt
- durvára darált zabpehely
- só, bors
- 40 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 15 dkg gomba
- 1 szál sárgarépa
- Télen: egy konzerv hámozott paradicsom, Nyáron: friss, érett paradicsom 2-3 szem
- Oregano, bazsalikom, só, bors, szárított zeller levél
- 1 csomag tk spagetti tészta
- 25 dkg sajt
A darált húst a hagymákkal megpirítom, majd sózom, borsozom, amikor kifehéredett, akkor szelem rá a gombát, és kis lyukú reszelőn lereszelt répát. A paradicsom ezután kerül bele, fűrezem és addig forralom, amíg sűrű szószt nem kapok.
A tésztát sós, olajos vízben kifőzöm.
A rántott húst kisütöm, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom őket és ráhalmozok egy-egy kanál szószt, majd sajttal gazdagon megszórom. A sütőbe rakom 15 percre, hogy a sajt jól rápiruljon.
A maradék szószt összekeverem a tésztával, erre helyezem a húst és tálalom.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése