2014. november 12., szerda

Csülök-köröm pörkölt

Csülök-köröm pörkölt


Hozzávalók: 
  • 1/2 kg csülök
  • 4 db negyedelt köröm
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, majoranna, fűszerpaprika
Elkészítés:

A hagymákat apróra vágom, kevés zsiradékon (mert sok zsírja lesz) megpirítom, tűzről levéve hozzáadom a paprikát, sót, borsot és 3 dl vízzel felengedem. Sűrű pörkölt alapot készítek. Ehhez hozzáadom az apróra vágott csülköt, és a körmöt. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és kb. 2 órán keresztül főzöm. Akkor jó, amikor a körömről lejön a bőr.

Teljes kiőrlésű nokedlit készítek hozzá és csalamádéval tálalom.

Ragacsos, cuppogós és isteni.



0 megjegyzés: