2013. október 21., hétfő

Bográcsos csülök pörkölt ősziesen

Bográcsos csülök pörkölt ősziesen


Hozzávalók:

  • 1 egész csülök
  • 1/2 kg lapocka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bos
  • őrölt paprika
  • 1 szem paradicsom
  • 1 szem cseresznye paprika
  • 1 dl pinot noir 





 Elkészítés:

Először is rakjunk tüzet. :D Száraz uszadék fából jó kis parazsat gerjesztettünk. Aztán kevés  zsiradékon a hagymákat és az apróra vágott húst megpirítjuk. Aztán sózzuk, paprikázzuk, borsozzuk és felöntjük 1 liter vízzel. A paradicsomot összevágva hozzádobjuk és amikor  félig puha akkor hozzáadjuk a bort. Jó 1 és fél órán át főzzük. Aztán a Duna-parton csalamádéval és teával elfogyasztjuk.




0 megjegyzés: