2013. október 13., vasárnap

Natúr csirkemell spenótos krumplipürével és birsalma kompóttal

Natúr csirkemell spenótos krumplipürével és birsalma kompóttal




Hozzávalók: 

  • 1 egész csirkemell
  • só, bors
  • 4 szem burgonya
  • 10 dkg  spenót levél
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 5 szem (vadon termett) birsalma
  • egész fahéj
  • xilit ízlés szerint
Elkészítés:

A csirkemellből szeleteket vágunk, sózzuk és borsozzuk. Kevés olajon pirosra sütjük. A burgonyát a spenóttal puhára főzzük, leszűrjük és még melegen hozzáadjuk a vajat, kézi mixerrel habosra keverjük, miközben a langyos tejet hozzáadagoljuk. Ha szükséges, akkor sózzuk. A birsalmát 2 liter vízzel, xilittel és a fahéjjal megfőzzük. Együtt tálaljuk .:) 

0 megjegyzés: