2013. október 21., hétfő

Gesztenye püré házilag

Gesztenye püré házilag



Hozzávalók:
  • 1/2 kg szelíd gesztenye
  •  2 dl tej
  • 4 dl víz
  • xilit ízlés szerint
  • vanília aroma
  • csoki aroma
  • rum aroma
  • 5 dkg vaj
Elkészítés:

A gesztenyét csúcsuknál fogva  bevagdaljuk x alakban. Aztán alufóliával kibélelt tepsibe tesszük, alá öntünk 4 dl vizet. 40 percre a sütőbe tesszük. Aztán még melegen megszabadítjuk a héjától. Amint megvan, mehet a xilites, aromás tejbe (kis vízzel lehet még felhúzni), puhára főzzük. Amint kész, még melegen mehet bele a vaj és botmixerrel jól összedolgozzuk. Aztán hűtjük. Estére nagyon finoman összeérik és tejszínhabbal lehet tálalni.

0 megjegyzés: