2013. október 7., hétfő

Szecsuáni csirke

Szecsuáni csirke 




 Hozzávalók:
  • 70 dkg csirkemell
  • 3 szál újhagyma zölddel együtt
  • 1/4 fej káposzta
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 és fél teáskanál szecsuáni bors
  • 1 teáskanál kínai ötfűszer keverék
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • só, bors
  • 1 dl paradicsomlé
  • 1 és fél evőkanál keményítő
  • 1/2 db lime
Elkészítés:

Wok-ban pirítsuk meg az előzőleg felszeletelt, sózott és borsozott csirkemellet. Tegyük félre, majd az összevágott zöldségeket is pirítsuk meg, fűszerezzük, majd a paradicsomlével, lime lével, szójaszósszal és 3 dl vízzel főzzük össze. A keményítőt keverjük el egy kis vízzel és adjuk a zöldségekhez. Keverjük bele a húst és egyszer forraljuk össze. Illatos burgonyával vagy rizzsel tálaljuk. 


0 megjegyzés: