2013. október 19., szombat

Sóágyon sült kakukkfüves csirke

Sóágyon sült kakukkfüves csirke


Hozzávalók:
  • 4 db csirkeszárny
  • 1 db nagy comb
  • kakukkfű
Köretnek:
  • 1/2 fej brokkoli
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • só, bors
  • 1 evőkanál tk liszt
  • reszelt sajt
Elkészítés: 


A húst megtisztítjuk, egy tepsi aljára 2 ujjnyi sót teszünk, ráhelyezzük a kakukkfűvel bedörzsölt csirkét és 1 órára a sütőbe tesszük közepes lángon. A brokkolit előre megpároljuk, majd egy üveg edénybe helyezzük, leöntjük a tojásból, fűszerekből, tejfölből és lisztből álló keverékkel. Végül sajtot szórunk rá és 10 perc alatt ropogósra sütjük. Ha kevés ez a köret, akkor bátran lehet hozzá enni párolt kölest, nagyon egészséges. 



0 megjegyzés: