Rozmaringos pulykacomb sörben sütve
Hozzávalók:
- 2 szép szál pulykacomb
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/5 liter sör
- só
- bors
- friss rozmaring
- kevés fűszerpaprika
- egy korty olaj a páchoz
Elkészítés:
A húst alaposan mossuk meg, majd egy éjszakára kenjük be: sóval, borssal, durvára vágott fokhagymával, rozmaringgal, paprikával elkevert olajjal. Másnap csak annyi a dolgunk, hogy megfelelő edénybe helyezzük (jelen esetben kőedénybe) és kb. 3 dl sört locsolunk alá. Mehet a sütőbe, kb. 45 perc múlva 1 dl sört teszünk alá, ha kell megfordítjuk, aztán vissza a sütőbe. Most már 20 perc múlva a maradék sört is ráöntjük és készre pároljuk, amikor már jónak tűnik a tetejét levesszük az edényünknek és megpirítjuk kicsit.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése