2013. december 29., vasárnap

Rozmaringos pulykacomb sörben sütve

Rozmaringos pulykacomb sörben sütve 



Hozzávalók:
  • 2 szép szál pulykacomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/5 liter sör
  • bors
  • friss rozmaring
  • kevés fűszerpaprika
  • egy korty olaj a páchoz
Elkészítés:

A húst alaposan mossuk meg, majd egy éjszakára kenjük be: sóval, borssal, durvára vágott fokhagymával, rozmaringgal, paprikával elkevert olajjal. Másnap csak annyi a dolgunk, hogy megfelelő edénybe helyezzük (jelen esetben kőedénybe) és kb. 3 dl sört locsolunk alá. Mehet a sütőbe, kb. 45 perc múlva 1 dl sört teszünk alá, ha kell megfordítjuk, aztán vissza a sütőbe. Most már 20 perc múlva a maradék sört is ráöntjük és készre pároljuk, amikor már jónak tűnik a tetejét levesszük az edényünknek és megpirítjuk kicsit. 

0 megjegyzés: