2013. december 31., kedd

Malac a pácban

Malac a pácban




Hozzávalók: 
  • 1 kg bőrös malac hús (jelen esetben karaj)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szem savanykás alma
  • friss rozmaring
  • bors
  • 1 dl fehérbor
  • őrölt fűszerpaprika
Elkészítés:


A malac bőrét irdaljuk be, majd dörzsöljük be sóval, borssal, kevés paprikával. A résekbe fokhagymát dugdosunk, késsel apró lyukakat fúrunk, abba is fokhagymát nyomunk. Aztán mehet rá a rozmaring, alá hagymaszeletek és az alma. Végül meglocsoljuk kis borral és egy pár órára lefedjük, pácolódjon. Aztán előmelegített sütőben sütjük kőedényben, lefedve, amikor már jó puha, akkor fedő nélkül jól megpirítjuk. Tálaljunk hozzá petrezselymes-fokhagymás rizst. És a sült almát. Isteni. 

0 megjegyzés: