Gombapörkölt és rozmaringos csirke
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkecomb filé
- só,bors, őrölt rozmaring
- 80 dkg csiperke gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 1 teáskanál tk liszt
- fűszerpaprika
- 1 zöldhagyma zöldje
- kacsazsír
Elkészítés:
A húst sózzuk, fűszerezzük borssal, rozmaringgal. Majd egy kevés kacsazsíron lassú tűzön pirosra sütjük mindkét oldalát. A gombát megpucoljuk, a hagymát apróra vágjuk. Pörkölt alapot készítünk (én azon a zsiradékon futtattam meg a hagymát, amiben a hús pirult), amibe a felszeletelt gombát beleöntjük, puhára pároljuk. A tejföllel és a liszttel, némi vízzel habarást készítünk és a gombához adjuk. Fűszerezzük sóval, borssal.
Köret: tejfölös nokedli készült hozzá. Annyi a különbség, hogy 4 tojáshoz 2 dl tejfölt keverek, ehhez adom a tk lisztet. A tk liszt kívánja a tejes/savanyú dolgokat. :)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése