2014. május 8., csütörtök

Tavaszi tokány párolt zellerkockával

Tavaszi tokány párolt zellerkockával




Hozzávalók:
  • 50 dkg sertés comb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz zöldborsó
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1/2 doboz tejszín
  • 1 kg zeller
  • 10 dkg vaj
  • snidling, szerecsendió,  só, bors

Elkészítés:

Első lépésként a húst csíkokra vágjuk, a hagymát apróra és kevés kacsazsíron megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk,majd kevés vízzel félig megpároljuk. Amikor már majdnem jó, akkor mehet bele a sárgarépa és végül a borsó (a friss a borsó akkor a répával együtt mehet bele). A végén tejföllel elkevert tejszínt adunk hozzá és snidlinggel megszórjuk. A zellert apró kockára vágjuk és a vajon fűszerekkel együtt megpároljuk. 




0 megjegyzés: