Tavaszi tokány párolt zellerkockával
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés comb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz zöldborsó
- 2 szál sárgarépa
- 1 kis doboz tejföl
- 1/2 doboz tejszín
- 1 kg zeller
- 10 dkg vaj
- snidling, szerecsendió, só, bors
Elkészítés:
Első lépésként a húst csíkokra vágjuk, a hagymát apróra és kevés kacsazsíron megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk,majd kevés vízzel félig megpároljuk. Amikor már majdnem jó, akkor mehet bele a sárgarépa és végül a borsó (a friss a borsó akkor a répával együtt mehet bele). A végén tejföllel elkevert tejszínt adunk hozzá és snidlinggel megszórjuk. A zellert apró kockára vágjuk és a vajon fűszerekkel együtt megpároljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése