Lekváros bukta
Hozzávalók:
- 25 dkg tk liszt
- 25 dkg liszt
- 1 db friss élesztő
- 2 dl tej
- 10 dkg vaj
- 1 teáskanál cukor
- 1 db tojás
- 1 kupak édesítőszer
- szilvalekvár
Elkészítés: 1 dl langyos tejben egy teáskanál cukorra, csipet lisztel az élesztőt felfuttatom. A liszteket átszitálom, majd hozzáadom a tojást, az édesítőszert, csipet sót és a vajat. Az élesztővel együtt összedolgozom és egy órát pihentetem. Amikor kész akkor lisztes deszkán kinyújtom 1 cm-re és téglalap formákat vágok le. A közepükre lekvárt helyezek (én most sült cukormentes szilvalekvárt) és a végüket összecsukom. A tetejüket belemártom olvasztott vajba, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Szépen sorban. Amikor ez kész 15 percet még pihennek a nyitott sütőajtón és mehet a sütőbe kb. 30 percre közepes lángon.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése