2015. március 2., hétfő

Lekváros bukta

Lekváros bukta




Hozzávalók:
  • 25 dkg tk liszt
  • 25 dkg liszt
  • 1 db friss élesztő
  • 2 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 db tojás
  • 1 kupak édesítőszer
  • szilvalekvár
Elkészítés:  1 dl langyos tejben egy teáskanál cukorra, csipet lisztel az élesztőt felfuttatom. A liszteket átszitálom, majd hozzáadom a tojást, az édesítőszert, csipet sót  és a vajat. Az élesztővel együtt összedolgozom és egy órát pihentetem. Amikor kész akkor lisztes deszkán kinyújtom 1 cm-re és téglalap formákat vágok le. A közepükre lekvárt helyezek (én most sült cukormentes szilvalekvárt) és a végüket összecsukom. A tetejüket belemártom olvasztott vajba, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Szépen sorban. Amikor ez kész 15 percet még pihennek a nyitott sütőajtón és mehet a sütőbe kb. 30 percre közepes lángon.


0 megjegyzés: