Paradicsomos káposztafőzelék rántott csirkeszárnnyal (szezámos és cornflakes-es)
Hozzávalók:
- 1/2 fej káposzta
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 liter paradicsomlé
- 1 evőkanál kacsazsír
- 1 evőkanál tk liszt
- édesítőszer
- 1 kg csirkeszárny
- 2 tojás
- 1 dl tej
- zsemlemorzsa
- szezámmag
- corn flakes
- só, bors, szemes bors
A káposztát szálaira felszeleteljük, annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje, sózzuk és egész borsot szórunk hozzá. Amikor megpuhult, felöntjük a paradicsomlével, édesítjük, majd a kacsazsírral és liszttel rántás készítünk rá. Sűrűre főzzük. A csirkeszárnyat előző nap sózzuk és borsozzuk. Elkészítjük a panírt: liszt, tojás+tej és kicsi só, zsemlemorzsába kevert szezám. A másik panír zsemlemorzsa helyett apróra összetört natúr kukoricapehely. Bundázzuk és forró olajban kisütjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése