2015. március 1., vasárnap

Paradicsomos káposztafőzelék rántott csirkeszárnnyal (szezámos és cornflakes-es)

Paradicsomos káposztafőzelék rántott csirkeszárnnyal (szezámos és cornflakes-es)





Hozzávalók:

  • 1/2 fej káposzta
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 liter paradicsomlé
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • 1 evőkanál tk liszt
  • édesítőszer
  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag
  • corn flakes
  • só, bors, szemes bors
Elkészítés: 

A káposztát szálaira felszeleteljük, annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje, sózzuk és egész borsot szórunk hozzá. Amikor megpuhult, felöntjük a paradicsomlével,  édesítjük, majd a kacsazsírral és liszttel rántás készítünk rá. Sűrűre főzzük. A csirkeszárnyat előző nap sózzuk és borsozzuk. Elkészítjük a panírt: liszt, tojás+tej és kicsi só, zsemlemorzsába kevert szezám. A másik panír zsemlemorzsa helyett apróra összetört natúr kukoricapehely. Bundázzuk és forró olajban kisütjük.


0 megjegyzés: