Vékony tésztás pizza: pármai és piedone feltéttel
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű, fele sima)
- 1 db friss élesztőnek a fele
- 2 dl langyos víz
- só, oregano
- 1 teáskanál cukor
Az élesztőből, pici cukorból, 1 dl langyos vízből és egy csipet lisztből kovászt készítek. A többi lisztet átszitálom, sózom, fűszerezem és a felfutott élesztőt hozzákeverem, annyi langyos vizet adok hozzá, amennyivel laza tészta készülhet. Meleg helyen duplájára kelesztem. Ha kész akkor lisztes deszkán vékonyra kinyújtom, ha tudom akkor kerek formára, és 15 percet pihentetem.
Feltétek:
Egy doboz paradicsomkonzervet, egy negyed fej hagymát, 2 gerezd fokhagymát, bazsalikomot összefőzök. Sózom, borsozom, majd a kinyújtott tésztára kenem. A többi pedig csak fantázia kérdése, a pármaira: pármai sonka, olajbogyó, kaliforniai paprika, sajt került. A piedonéra: bab, hagyma, erős paprika, szalámi és sajt.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése