Mindenjóval töltött gombafejek
Hozzávalók:
- 8 nagyobb fej gomba
- 15 dkg darált csirkehús
- 15 dkg juhtúró
- 4 karika füstölt kolbász
- 1 fej lilahagyma
- 1 csomag bacon
- 1 szem paradicsom
- 1/2 csomag medvehagyma
- sajt
- só, bors
A gombákat előkészítjük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A töltelékhez a húst sózzuk, borsozzuk, bele szeljük a medvehagyma felét, a paradicsom felét kis kockára vágjuk és a húshoz keverjük. A fél adag gombafejekbe töltjük. A másik töltelékhez a juhtúrót áttörtjük és borrsal, pici sóval, apróra vágott kolbásszal és a medvehagyma felével összekeverjük. Ez is mehet a másik fél adag gombákba. Tetejére bacont és sajtot szórunk és lefedve 20 percig sütjük. Amikor megpuhult, akkor 5 percig pirítjuk lefedés nélkül. Nálunk vegyes zöldségpürével került a tányérra.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése