Tejfölös zöldbab főzelék húsroláddal
Hozzávalók:
- 1/2 kg zöldbab
- 2 dl tejföl
- 1/2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 50 dkg darált hús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- só, bors, szerecsendió
- 1 csomag zöldhagyma
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A zöldbabot apróra vágott hagymával annyi vízzel, amennyi ellepi, felteszem főni. Sózom picit. Amikor megpuhult a bab, akkor mehet bele a tejföllel kikevert liszt és bors, kicsi szerecsendió. Sűrűsödésig főzöm. A húst fűszerezem sóval, borssal, belevágom a zöldhagymát, a fokhagymát, majd egy egész tojással összedolgozom. Annyi zsemlemorzsát adok hozzá, hogy felszívja a nedvességet és kontakt grillen pici roládokat sütök belőle.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése