2015. május 22., péntek

Tejfölös zöldbab főzelék húsroláddal

Tejfölös zöldbab főzelék húsroláddal



Hozzávalók: 
  • 1/2 kg zöldbab 
  • 2 dl tejföl
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 50 dkg darált hús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • só, bors, szerecsendió
  • 1 csomag zöldhagyma
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

A zöldbabot apróra vágott hagymával annyi vízzel, amennyi ellepi, felteszem főni. Sózom picit. Amikor megpuhult a bab, akkor mehet bele a tejföllel kikevert liszt és bors, kicsi szerecsendió. Sűrűsödésig főzöm. A húst fűszerezem sóval, borssal, belevágom a zöldhagymát, a fokhagymát, majd egy egész tojással összedolgozom. Annyi zsemlemorzsát adok hozzá, hogy felszívja a nedvességet és kontakt grillen pici roládokat sütök belőle. 


0 megjegyzés: