2013. június 16., vasárnap

Gulyás leves csipetkével

Gulyás leves csipetkével 



Hozzávalók a leveshez:

  • 1/2 kg lapocka
  • 2  szál sárgarépa
  • 2 szál fehér répa
  • 1 szem karalábé
  • 1 szem burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 paradicsom és tv paprika
  • babérlevél, só, bors, petrezselyem zöld, törött paprika
  • zsiradék
Elkészítés:  A hagymákat és a húst felkockázom, zsiradékon kicsit megpirítom. Mehet rá a törött paprika, só, felöntöm vízzel. Párolom 20-30 percig a fűszerekkel, majd az apróra vágott zöldséggel összefőzöm. Az előbbiekben leírt módon tésztát gyúrok teljes kiőrlésű lisztből, majd elnyújtom és csipetkét csípek belőle, egyenesen bele a levesbe.  Egy kanál tejföl, egy kis erőspista... Hmmm... 




0 megjegyzés: