2013. június 23., vasárnap

Meggyes és túrós pite málnás ribizli fagyival

Meggyes és túrós pite  házi málnás-ribizli fagyival


Hozzávalók:

  • 1/2 kg teljes kiőrlésű liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 sütőpor
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 tojás sárgája
  • xilit az édesítéshez
  • 25 dkg meggy
  • 25 dkg túró
  • 1 joghurt
  • fahéj 
  • vanília aroma


Elkészítés: 

A lisztet elkeverem a sütőporral, a margarint a xilittel, majd hozzáadom a tojásokat, a nedves masszába belekeverem a tejfölt és a liszttel tésztát gyúrok. A hűtőbe teszem, amíg a meggyet kimagozom. Két felé osztom a tésztát, majd kinyújtom. A tepsibe helyezem, a felére


ráhalmozom a kimagozott meggyet, azt megszórom xilittel és fahéjjal. A tészta másik felére a joghurttal kikevert xilites túró kerül, kis vaníliával. A tésztánk maradék felét kinyújtom és ráhelyezem a töltelékre. 210-25 percre beteszem a sütőbe. Házi készítésű málnás-ribizlis fagyival tálalom.

Fagyi:

  • 25 dkg málna
  • 25 dkg ribizli
  • xilit
  • tejszín
A málnát és ribizlit botmixerrel összedolgozom, majd a felvert tejszínbe kanalazom, xilittel édesítem. A fagyasztás során 20 percenként megkeverem. 





0 megjegyzés: