Hamis epermisu
Mivel a babapiskótában van cukor, keksszel helyettesítettem azt.:) 
Hozzávalók: 
- 30 dkg eper
- 1 csomag cukormentes háztartási keksz
- 1/2 liter tejszín
- 1 doboz mascarpone sajtkrém
- xilit
- 2 evőkanál rebarbarás eperdzsem
- 4 levél menta
 
Elkészítés:
 Püspökkenyér sütőformát kibélelek folpackkal, majd belerakosgatok egy réteg kekszet. A tejszín habosra verem, majd belekeverem a mascarpone-t, xilittel kellően megédesítem. 5 szem epret a mentával összezúzok, rákenem egy rétegben a kekszre. A következő réteg az tejszínkrém, majd újabb kekszréteget gyártunk. Annak a tetejére egy kis lekvárt kenünk,  majd újabb krémet, eperszeleteket és végül még egy sor kekszet. Hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára, hogy megdermedjen.
Püspökkenyér sütőformát kibélelek folpackkal, majd belerakosgatok egy réteg kekszet. A tejszín habosra verem, majd belekeverem a mascarpone-t, xilittel kellően megédesítem. 5 szem epret a mentával összezúzok, rákenem egy rétegben a kekszre. A következő réteg az tejszínkrém, majd újabb kekszréteget gyártunk. Annak a tetejére egy kis lekvárt kenünk,  majd újabb krémet, eperszeleteket és végül még egy sor kekszet. Hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára, hogy megdermedjen. 

 
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése