2013. június 3., hétfő

Rakott padlizsán

Gergő találkozása a padlizsánnal

Rakott padlizsán

Hozzávalók:

  • 1/2 kg padlizsán
  • 20 dkg rizs
  • 50 dkg darálthús
  • 2 szem paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • erőspista
  • oregano
  • babérlevél
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 doboz joghurt
  • piros paprika
  • 1 dl paradicsomlé
  • friss bazsalikom

Elkészítés:

A  padlizsánt jól megmossuk, 1 cm nagyságúra felszeljük, besózzuk, 20 percig állni hagyjuk. A rizst feltesszük főni sóval és borssal, a hagymát felszeljük és a darált hússal megpimpósítjuk :) (dinszteljük). Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd bele a kockára vágott fél paradicsom, majd a paradicsomlé, fokhagyma, Erős Pista. Összefőzzük, amikor kész akkor összekeverem a megfőzött rizzsel. A padlizsánról leöntöm a levet és kevés olajon megpirítom mindkét felét. Rétegezem üveg edényben, majd végül leöntöm fűszerezett joghurttal és a tetejére szórom a sajtot. Összesütöm.




0 megjegyzés: