Gergő találkozása a padlizsánnal
Rakott padlizsán
Hozzávalók:
- 1/2 kg padlizsán
 - 20 dkg rizs
 - 50 dkg darálthús
 - 2 szem paradicsom
 - 1 fej vöröshagyma
 - 4 gerezd fokhagyma
 - só
 - bors
 - erőspista
 - oregano
 - babérlevél
 - 20 dkg reszelt sajt
 - 1 doboz joghurt
 - piros paprika
 - 1 dl paradicsomlé
 - friss bazsalikom
 
A padlizsánt jól megmossuk, 1 cm nagyságúra felszeljük, besózzuk, 20 percig állni hagyjuk. A rizst feltesszük főni sóval és borssal, a hagymát felszeljük és a darált hússal megpimpósítjuk :) (dinszteljük). Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd bele a kockára vágott fél paradicsom, majd a paradicsomlé, fokhagyma, Erős Pista. Összefőzzük, amikor kész akkor összekeverem a megfőzött rizzsel. A padlizsánról leöntöm a levet és kevés olajon megpirítom mindkét felét. Rétegezem üveg edényben, majd végül leöntöm fűszerezett joghurttal és a tetejére szórom a sajtot. Összesütöm.



0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése