2013. május 19., vasárnap

Calzone - Teljes kiőrlésű lisztből

Calzone- Gergő és Viki módra




Hozzávalók a tésztához:


  • 1/2 kg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 ek olivaolaj
  • 1 ek bazsalikom 
  • élesztő
  • 1 és 1/2 dl tej
  • 1 kiskanál nádcukor
Elkészítés: 

A lisztet átszitálom egy tálban, majd egy kis edényben meglangyosítok tejet, bele a cukor és 1 kiskanál liszt, ezt elkeverem és bele morzsolom az élesztőt. Amint felfut, hozzáadom a bazsalikomos, sós liszthez, a maradék langyos tejjel megdagasztom és hagyom kelni fél órát. Tetejét kis olíva olajjal megkenem. 
Kinyújtom és felére pizzaszerűen ráteszem az alapot, a többi feltétet és végül a sajtokat. Az üres felét ráborítom és villával a szélét összenyomkodom. 





Hozzávalók a töltelékhez:






1. Verzió: Paradicsomos alappal

  • 2 szem paradicsom
  • 1 fej lila hagyma
  • 10 dkg olívabogyó
  • 15 dkg szalámi 
  • 1/2 mozzarella sajt
  • bazsalikom
  • oregano
  • reszelt sajt
A paradicsomot meghámozom és kicsit megfuttatom a fűszerekkel kis lángon. Amikor összeesett, akkor sózzuk, borsozzuk és mehet a tésztára. 


2. Verzió: Tejfölös gombás alappal

  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 nagy fej gomba
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • 1/2 mozzarella
  • reszelt sajt
Gombás alap:  A fokhagymát és hagymát megdinsztelem  a felszelt gombával, sózom és borsozom, majd nyakonöntöm tejföllel. Egyet rottyan és kész. 






 A végeredmény! 


0 megjegyzés: