Calzone- Gergő és Viki módra
Hozzávalók a tésztához:
- 1/2 kg teljes kiőrlésű liszt
- 1 ek olivaolaj
- 1 ek bazsalikom
- só
- élesztő
- 1 és 1/2 dl tej
- 1 kiskanál nádcukor
Elkészítés:
A lisztet átszitálom egy tálban, majd egy kis edényben meglangyosítok tejet, bele a cukor és 1 kiskanál liszt, ezt elkeverem és bele morzsolom az élesztőt. Amint felfut, hozzáadom a bazsalikomos, sós liszthez, a maradék langyos tejjel megdagasztom és hagyom kelni fél órát. Tetejét kis olíva olajjal megkenem.
Kinyújtom és felére pizzaszerűen ráteszem az alapot, a többi feltétet és végül a sajtokat. Az üres felét ráborítom és villával a szélét összenyomkodom.
Hozzávalók a töltelékhez:
1. Verzió: Paradicsomos alappal
- 2 szem paradicsom
- 1 fej lila hagyma
- 10 dkg olívabogyó
- 15 dkg szalámi
- 1/2 mozzarella sajt
- bazsalikom
- oregano
- reszelt sajt
2. Verzió: Tejfölös gombás alappal
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 nagy fej gomba
- 2 dl tejföl
- só
- bors
- 1/2 mozzarella
- reszelt sajt
A végeredmény!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése