2013. május 24., péntek

Variációk rántott húsra és sajtra

Variációk rántott húsra és sajtra




Rántott hús:

  • csirkemell (vagy egyéb tartozék)
  • tojás
  • rozsliszt
  • lenmagliszt 
  • bors
  • bő olaj a sütéshez
A hagyományos módon előkészítjük a húst, majd először rozslisztbe, tojásba és végül korpába / lenmaglisztbe forgatjuk.  Kisütjük.


Rántott sajt:
  • camenbert sajt
  • trappista sajt
  • rozsliszt
  • tojás
  • búzakorpa
  • pattogatott amaránt
  • bő olaj a sütéshez
A sajtokat felvágjuk, lisztbe majd tojásba forgatjuk. A korpába  kevertem egy kis amarántot, abba forgatom végül és gyors sütéssel kisütjük. 

A finomságok fokozása érdekében még kis lisztbe forgatott hagymakarikát is kisütöttem a húshoz. Utána sózzuk és lehet is ropogtatni. 


0 megjegyzés: