Variációk rántott húsra és sajtra
Rántott hús:
- csirkemell (vagy egyéb tartozék)
- tojás
- rozsliszt
- lenmagliszt
- só
- bors
- bő olaj a sütéshez
A hagyományos módon előkészítjük a húst, majd először rozslisztbe, tojásba és végül korpába / lenmaglisztbe forgatjuk. Kisütjük.
Rántott sajt:
- camenbert sajt
- trappista sajt
- rozsliszt
- tojás
- búzakorpa
- pattogatott amaránt
- bő olaj a sütéshez
A sajtokat felvágjuk, lisztbe majd tojásba forgatjuk. A korpába kevertem egy kis amarántot, abba forgatom végül és gyors sütéssel kisütjük.
A finomságok fokozása érdekében még kis lisztbe forgatott hagymakarikát is kisütöttem a húshoz. Utána sózzuk és lehet is ropogtatni.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése